Fogalmak

Survival szerver: Cél a túlélés, akár egyedül, akár barátaiddal. Különbség az egyjátékos módtól, hogy a szerveren különböző plugin-ok és kiegészítők segítenek abban, hogy jól érezd magad.

Építész+ szerver: Ebben a világban mindenkinek kreatív játékmód van. Építkezz kedved szerint, éld ki kreativitásodat. Bizonyos dolgok nem elérhetőek. Ha Építésznek jelentkeznél, itt tudod megtenni. Erről bővebben a Tagfelvétel menüpontban olvashatsz.

Lobby elosztók: A szerverek közti átjárást biztosítja, jó itt AFK-olni.

Eredeti kliens: Kizárólag azon felhasználók rendelkeznek vele, akik a Minecraft hivatalos weboldalán megvásároltál a játékot. Az eredeti játékkal rendelkezők számára elérhető a prémium támogatás szerverünkön (lásd lentebb).

Prémium támogatás: Azon játékosok számára elérhető, akik eredeti játékkal rendelkeznek, és azt is használják. Automatikus bejelentkezés, skin-ek és megváltozott TAB. A Login lobby-ban lehet aktiválni. Kizárólag eredeti felhasználóknak!

Tört kliens: Minden ingyenesen letölthető kliens ide tartozik. Ezek biztonsági szintje jelentősen alacsonyabb, mint az eredetié, számukra nem elérhető a prémium támogatás.

PIN kód: Nem kötelező, de erősen ajánlott biztonsági lehetőség, a jelszó mellett. A Login lobby-ban lehet aktiválni, törölni.

AFK: Szintén egy mozaik szó, „Away From Keyboard”. Ez egy állapot, amikor a játékos bármilyen okból/elfoglaltságból adódóan nem a játékkal foglalkozik. Ezen állapot rövid ideig nem gond, hosszútávon viszont szűrnünk kell. Amennyiben valaki szándékosan nem kerül AFK állapotba, de nem is végez “érdemi játékot”, az büntetést vonhat maga után.

AFK kill: A PVP olyan módja, amelyet szabályzatunkban tiltunk. A szerveren alapvetően engedélyezett a PvP, viszont egy olyan játékos megölése, aki nincs a gépnél, ezáltal védekezni sem tud, büntetendő. Ilyen módon ne öld meg játékostársaidat!

TP kill: TP, mint teleportálás. Ez a fajta PvP is tiltott. A teleportálás elfogadását követően (azonnal, vagy rövid időtartamon belül) tilos megölni játékostársaidat. Ide sorolható a csapdák használata is.

Teleportálás saját felelősségre: Értsd: a biztonságos telekrendszerből a kicsit sem biztonságos vadonba/pokolba történő teleportálás. A szörnyek/zuhanás/egyéb általi halálok lehetősége. Ez a néhány szó nem jogosít fel az előző két pont megszegésére, csapdákba vagy biztos halálba teleportálni a játékostársaidat szigorúan tilos.

Telekrendszer: Külön világ, ahol csak a békés állatok teremnek, a levédés pedig adott. Ebben a világban rangtól függően lehet telket vásárolni, összekapcsolni. Az alapvető szabályok ebben a világban is érvényben van. Lásd Szabályok menüpont.

Vadon világ: Ez a fő színtere a túlélő játéknak. Itt az egyjátékos módhoz hasonlóan elérhető az összes biom, állatok, természetes építmények (stb.). A verzió frissítések alkalmával nyithatunk új vadonokat. A Szabályzat betartása itt is érvényben, lásd Szabályok menüpont.

Levédés: Erre a vadon világokban van lehetőség. Az illetéktelen játékosok ellen használatos. Védd le területed, ahol építkezel, hozzá nem adott játékos nem tud kárt tenni benne. Tárolóidat érdemes levédeni. A levédésekről a ’levédés’ teleporthelyen olvashatsz bővebben.

Staffcsapat: Gyűjtőfogalom. Ide sorolandóak az Építészek, Próbaidős Segítők, Segítők, Moderátorok, Konfigosok, Adminok, Tulajdonosok. Céljuk egy élhető közösség kialakítása, fenntartása, és mindent azért tesznek, hogy biztosítsák számotokra a nyugodt játékot (ha nem is mindig érzitek így). Kötelességük betarttatni a szabályokat, felügyelni a chat-et, a játékosokat, szükség esetén büntetni. Ők mindig tisztelnek téged, Te is tégy így!