Kikerült a Slimefun a szervereinkről

A túlélő és savsziget szerverünkről kikerült a Slimefun, mivel sajnos már olyan szintű processzor használatot eredményezett 10-20 játékossal is, amit a processzor egy magon nem bírt el. Több magos támogatás a Slimefun-ban a legtöbb dologhoz sajnos nincs. A fő problémát a cargo rendszerek jelentették. Korábban is komoly problémáink voltak már ezzel. Egy ideig valamit segített a helyzeten az, hogy nem minden tick-ben futott a cargo, de most már sok játékos akkora rendszereket épített, hogy azzal, hogy csökkentettük a cargo futásának gyakoriságát csak annyit értünk el, hogy ritkábban voltak a megakadások.

Több kísérletezés után sajnos csak az az egy megoldás maradt az akadások megszűntetésére, ha kiszedjük a Slimefun-t a szerverről. De más indokok is voltak, ami miatt kikerült, mivel egyáltalán nem voltunk megelégedve a plugin-nal.

Ezek voltak a pontos indokok:

  • Elavult a forráskód ami ezáltal elég rosszul is van optimalizálva.
  • Rendszeres duplikációs hibák, amiket publikusan jelentenek mindig a Slimefun GitHub oldalán. Sokan valószínűleg ezeket ki is használták Old és egyéb értékes tárgyak duplázására.
  • Rengeteg hiba heti szinten, amit nekünk rengeteg idő volt folyamatosan megoldani és jelenteni.
  • Nagyon lassan haladnak a kód frissítésével. Évek kérdése mire tényleg jobb lesz valamivel.
  • A Paper api-n kívül nem használnak több magos processzor támogatást a legtöbb dologban.
  • Néhány addon fejlesztő és Slimefun közreműködő még programozni is alig tud.
  • Gyakoriak a szerver összeomlást okozó tárgyak is. Pl.: amivel millió számra lehetett lebegő tárgyakat generálni.
  • Előfordulnak a világokat tönkre tevő hibák is, amikre nekünk rengeteg idő javítást készíteni. pl.: hologram duplikáció ezresével.

A Slimefun-nak kb. 150 hibát jelentettük. Ezekért rengetegen kaptak OCD-t is. Az biztos, hogy egy jobb plugin lett a Slimefun általunk mint volt. De még mindig túl sok vele a probléma. A szerveren határozatlan ideig elérhetőek egyelőre a backpack-ek, barrel-ek, és storage unit-ok. Ezekből érdemes minél hamarabb kipakolni, mivel később ezek is kifognak kerülni.

Vélemény, hozzászólás?