Új webstore a MineMarket helyett

Lassan egy hónapja lejárt a MineMarket oldalnak az SSL tanúsítványa, amit eddig támogatási rendszerhez használtunk. Mivel a MineMarket a clans.hu szerverén fut így mi nem tudtuk frissíteni az SSL tanúsítványt hozzá. A clans hosting pedig úgy tűnik, hogy már nem foglalkozik a MineMarket-tel így ők ezt továbbra sem frissítették. Mivel lejárt SSL tanúsítvánnyal nem túl biztonságos használni az oldalt ezért úgy döntöttünk, hogy a MineMarket-et lecseréljük egy másik, de nagyon hasonló webstore rendszerre, amit a MineMarket-tel ellentétben még mindig fejlesztenek.

A választásunk a mindenki által legjobban ajánlott Tebex-re esett. Ez szinte mindenben előrelépés a MineMarket-hez képest, viszont van egy nagy különbség a 2 között. A MineMarket-en van jelszavas belépés és lehetett OCD egyenleget venni. A mostani webstore-ban viszont nincs jelszavas belépés sem pedig OCD egyenleg. Tehát mostantól termékeket egyből meglehet vásárolni majd jelszavas regisztráció nélkül. Illetve pont annyit fog levonni a rendszer, amennyibe a tételek vagy tétel kerül.

Az új oldal kinézetre nagyon hasonló a MineMarket-hez, de a felépítése eléggé eltér, így egy teljesen új dizájnt készítettünk hozzá. A fő cél az volt, hogy a modern oldalak kinézetét egyesítsük a már mindenki által jól megszokott MineMarket-es dizájnnál. Ezúttal nem használtunk annyi átlátszó elemet, mivel ezek elég GPU igényesnek bizonyultak. Így végül egy egyszerű, de jól működő sötét témás dizájnt készítettünk az oldalhoz. Reméljük mindenkinek tetszeni fog az új oldal. De ha esetleg valahol hibát találtok benne, vagy valami nem tetszik, akkor várjuk az ötleteket a GitHub oldalunkon.

Végül pedig az új oldal linkje: https://bolt.oldcrafters.net/

Vélemény, hozzászólás?