1.13.1 információk OCD szerzési lehetőség

Mint azt láthattátok a Survival szerverünk frissült az 1.13.1-es verzióra. Mondanunk sem kell, hogy ez a verzió számtalan újítást hozott magával köztük pl.: a számos ID-ek teljes eltörlését illetve a világok formátumának és betöltéseinek megváltozását.

Jelenleg a szerveren az új világ formátumnak köszönhetően előfordulhatnak akadások. Ezt a lehető legjobban próbáltuk kielemezni mitől is lehet pl.: készítettünk memóriaképet és még a Paper-nek (Spigot alapú Minecraft szerverfájl) is írtunk. A memóriaképből is már elég jól láttuk, hogy a chunk és az ezzel kapcsolatos generálás használ rengeteg erőforrást köszönhetően leginkább annak, hogy a Spigot (Craftbukkit alapú Minecraft szerverfájl) kukázta az async tehát a több szálon való világbetöltést. Szintúgy ugyan ezt a Paper is megerősítette.
De szerencsére a Paper már dolgozik ezen, hogy újra visszakerüljön az async chunk betöltés. Viszont sajnos ez nem az egyik pillanatról a másikra készül el. Szóval idő kérdése még ez olyan állapotban lesz, hogy tudjuk használni a szerveren . Ameddig azonban ez nem kerül be a szerverre, csak az időnkénti újraindítás jelent ideiglenes megoldást.

A világ betöltés mellett persze azért akadnak még más hibák is. De szerencsére nem olyan sok.
Aki szeretné magát jól megkeresni OCD-vel érdemes most hibákat keresni, mivel biztosan fog találni.
Aki pedig szeretne egy stabil hibamentes szerveren játszani legalább 2 hetet várjon, de így persze ki fog maradni az OCD szerzési lehetőségből is.

Paper async chunks projekt: https://github.com/PaperMC/Paper/projects/2

Vélemény, hozzászólás?